Zagrebačka premijera

Predstava Prijatelji, nastala u koprodukciji Teatra Rugantino i HNK Zadar, svoju zagrebačku premijeru imat će u subotu, 25. studenoga na Sceni Ribnjak u 20 sati.

Prijatelji su nastali prema autorskom projektu Filipa Jurjevića i Vanje Jovanovića. Jovanović je i redatelj predstave, dok se Jurjević pobrinuo za dramaturgiju. U ovoj vrlo zanimljivoj i na najbolji način pomaknutoj priči o muškom prijateljstvu, na sceni je mladi glumački trio – Filip Vidović, Marin Klišmanić i Karlo Bernik.

Predstava je to o promjeni međuljudskih odnosa kroz vrijeme. Kroz vrijeme se talože uspjesi i neuspjesi, traume i zamjeranja, što je sve put koji vodi u nerazumijevanje među trojicom prijatelja koji su si jednom bili najbliži. Momačka je večer, prvi od njih se ženi, mjesto radnje je garaža, davno zamišljena špilja, man cave, prostor rezerviran samo za njih. Kako večer odmiče i kako teku alkohol i sjećanja, razlike između trojice prijatelja nekad i danas postaju sve transparentnije, a zamjeranja sve izraženija, do točke kada se istina svakog od njih mora izgovoriti – može li prijateljstvo preživjeti potpunu istinu, to da se baš sve izgovori, i koje su posljedice tog izgovaranja?

Izvor: www.rugantino.hr, Kulturauzagrebu.hr, 16. studenog 2023.