Zagreb Classic open air

Vrhunski svjetski i hrvatski glazbenici od srijede, 21. lipnja do subote, 1. srpnja za Zagrepčane i njihove goste izvode najbolje od glazbene klasike i to na jedinstvenoj pozornici pod zvijezdama na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava na Zagreb Classic open airu.

Djela hrvatskih i svjetskih skladatelja, za ljubitelje klasične glazbe i one koji će to upravo postati, sinergijom talenta umjetnika izvode glazbenici  potvrđeni na prestižnim svjetskim pozornicama. No, zagrebačka je ipak posebna. Zagreb Classic open air svi, iako svatko iz svoje perspektive, vole iz istog razloga: zbog pažljivo odabranog programa, prekrasnog ambijenta i one toliko važne kemije  glazbe, izvođača, publike i atmosfere grada.

Zagreb Classic open air održava se od 2016. godine a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem.

Na festivalu će, između ostalih, nastupiti Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu, Zagrebačko gradsko kazalište Komedija i ostali domaći i strani ansambli. Uz izvođače iz Hrvatske, vrhunsku klasičnu glazbu izvodit će i glazbenici iz Italije.

Svi koncerti počinju u 21 sat, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, programi se otkazuju.

Detaljan program na stranici: https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic

Izvor: www.infozagreb.hrKulturauzagrebu.hr, 9. lipnja 2023.