Visina koeficijenta za izračun mirovina samostalnim umjetnicima

Izložba umjetnika i ilustratora Davora Pavelića, pod nazivom 0,8, otvara se ispred Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u ISO – Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi (Trg Republike Hrvatske 11) kao izložba na otvorenom, u petak, 19. svibnja 2023. u 18 sati.

ISO – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna trenutno su u obnovi nakon zagrebačkog potresa i već treću godinu svoje programske aktivnosti organiziraju na alternativnim lokacijama zahvaljujući dugogodišnjim partnerima i suradnicima.

Davor Pavelić, bivši učenik ŠPUD-a, poznat je po ilustracijama koje radi za veliki raspon naručitelja, kao što su The Boston Globe, The New York Times, Corriere della Sera, Wired UK, Harward Business Review, HOW, Jutarnji list, Večernji list, Zagrebačka banka, Dubai Expo, Raiffeisen banka, HT-mobile, Mozaik knjiga, Znanje, Henkel, Ledo, GlaxoSmithKline, McDonalds, HTV i mnogi drugi.

Pavelić u svom radu pokriva više vrsta ilustracija, od dječjih do reklamnih i konceptualnih. Ovom izložbom i izborom ilustracija pokrivene su neke od aktualnih tema s kojima se Pavelić bavi – ženska prava, korona, Amerika, cijene i inflacija, Ukrajina…, a u fokusu mu je visina koeficijenta za izračun mirovina samostalnim umjetnicima u Hrvatskoj, novi stari problem i predmet borbe samostalnih umjetnika. Otud i naziv izložbe.

Izložba na otvorenom može se pogledati do 15. lipnja 2023.

Izvor: www.ss-primijenjenaumjetnostidizajn-zg.skole.hrKulturauzagrebu.hr, 18. svibnja 2023.