Virtualno otvorenje izložbe ”VODA 2020” u Galeriji Modulor

Rotary Club Zagreb Medvedgrad i Sekcija za fotografiju ULUPUH najavljuju online otvaranje izložbe VODA 2020 koja će biti postavljena u Galeriji Modulor.

Otvorenje izložbe i radovi objavit će se virtualno na Facebook stranicama Galerije Modulor i ULUPUH-Fotografija gdje će se djela moći razgledati, a i doznati sve bitne informacije vezane uz izložbu.

Luka Mjeda iz ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju o izložbi navodi:

”VODA je jedan od osnova postojanja života na Zemlji. Ne samo što čini velik dio naše planete i našeg bića te što bez nje fizički ne možemo preživjeti, VODA je naša radost i tuga, inspiracija i motivacija, tj., naša prošlost, sadašnjost i budućnost. Na ovogodišnjoj izložbi VODA 2020 članovi Sekcije za fotografiju Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) i osmu godinu zaredom fotografijom prikazuju nove slike te životno važne supstance. Ove godine 28 fotografa prikazuje vodu isključivo u realnim uvjetima: prikazana je u tekućem i čvrstom stanju; tekuća ili zamrznuta kao snijeg/led; u dvije tehnike – crno bijelo i u boji; ograničena ili kao velike prostranstvo; u detaljima, kao rijeka ili more; sa živim bićem ili bez… Kad pomislimo da smo sve vidjeli, razveseli nas mnoštvo novih “neviđenih” motiva s vodom.”

Izložba se organizira povodom Svjetskog dana voda, 22.ožujka