Virtualni muzej avangarde

Virtualni muzej avangardne umjetnosti, Kolekcija Marinko Sudac i Institut za istraživanje avangarde povezane su komponente koje za svoj cilj imaju sakupljanje, istraživanje, revalorizaciju i promicanje avangardne umjetnosti s područja jugoistočne Europe i s njome povezanih umjetničkih praksi.

Virtualni muzej avangardne umjetnosti besplatna je mrežna platforma za pregled informacija o svih pojavama fenomena avangarde u Istočnoj i Središnjoj Europi i njenim vezama sa ostatkom svijeta, prostor slobodne razmjene mišljenja i spoznaja o relevantnim kulturološkim fenomenima avangardnog razmišljanja i umjetničkog djelovanja, prostor za razvoj i objavljivanje stručnih istraživanja i razmišljanja o svim referentnim fenomenima. Svojim postojanjem virtualni muzej ostvario je čvorište susreta intelektualaca, umjetnika i javnosti koja na jednom mjestu može pronaći neiscrpan izvor informacija o avangardnim pokretima na ovim prostorima. 

Stranica osim prikaza djela u visokoj rezoluciji, donose životopis i bibliografiju te pokazuje veze autora s ostalim umjetnicima i institucijama u zemlji, regiji i svijetu. U ostalim izbornicima muzej donosi obavijesti o izložbama i prezentacijama kolekcije u muzejskim institucijama i na kulturnim forumima te pregled izdanih publikacija.