Večer francuske šansone

7. 6. 2024.

U CKIM-u (Centar za kulturu i informacije Maksimir) u utorak, 18. lipnja u 20 sati Greenhill Big Band će na koncertu La vie en rose uz svoje goste, među kojima je i poznata pjevačica Nera Stipičević, izvesti najpoznatije francuske šansone, a tu su i već svima dobro poznati jazz standardi.

Voditelj, dirigent i prva truba je dr. Bruno Baršić. Na bubnjevima je legendarni Boris Ciglenečki, koji svojim iskustvom često pomaže mlađim članovima, a tu je i Ante Dropuljić, kojeg ne treba posebno predstavljati jer je bio prva truba Big Banda HRT-a, kao i orkestra HGZ-a. Osim liječnika tu su još đaci, književnica, studenti Muzičke akademije, profesori glazbe… Spoj mladosti i iskustva starijih muzičara u orkestru, zapravo čini zajedništvo koje se i čuje u izvedbi.

Stalan dio repertoara čine hitovi kao što su: Blue Skies, New York, New York, I’m sentimental over you, Morgen, Ljubav ili šala, L.O.V.E., Candy, Crazy, On the sunny side of the street, American patrol, Cheek to cheek, Foggy day, Cabaret, Basin Street Blues

Izvor: www.ckim.hr, Kulturauzagrebu.hr