V.B.Z.-ov ciklus i u sljedećoj godini

V.B.Z. u sklopu ciklusa Čitajmo domaće autore predstavlja novi poetični roman Ivice Prtenjače Albert, u četvrtak, 7. prosinca u 18 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića. Ivica Prtenjača knjigu će predstaviti u razgovoru s Jasnom Kovačević, Karolinom Lisak Vidović, Markom Pogačarom i Dragom Glamuzinom.

U novom romanu Prtenjača se vraća imaginaciji, snu i potrebi za bajkom. Njegov Albert uređuje svoj život, mijenja građanski poredak u snovitu utopiju, žonglira egzistencijom, smislom, nadom i jasnim odlukama. A već je doktor znanosti na pragu četrdesete, u dobi osjetljivoj za svaku promjenu, u vremenu koje najjasnije obećava samo ravnodušnost. No, Prtenjačin je junak daleko od bilo čega takvog, nakon tragičnog događaja u kojem je skoro izgubio život, bolnog i dugog oporavka, on preslaguje odnose s ljudima iz svoje blizine, stječe nove, i kao u zaleđenom kadru napušta stare. I naravno, cijelo to vrijeme sanja bolji, pravedniji i jasniji svijet.

Nakon ove promocije, uslijedit će predstavljanje dobitničkog romana V.B.Z.-ove nagrade Tvornica Hrvata Nebojše Lujanovića u petak, 8. prosinca u 19 sati u Kinoteka baru te predstavljanje nove zbirke poezije Marka Pogačara Ponoćni glagoli koja će se predstaviti u utorak, 12. prosinca u 19 sati u Kinoteka baru.

U 2024. godini, predstavit će se autori kao što su Almin Kaplan, Marko Tomaš, Emir Imamović Pirke, Velibor Čolić, Eva Simčić i Enver Krivac.

Izvor: www.vbz.hr, Kulturauzagrebu.hr, 5. prosinca 2023.