Tribina u EMZ-u

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust organizira tribinu Žene koje mijenjaju društvo u petak, 26. travnja u 18 sati u Etnografskom muzeju (Trg Mažuranića 14).

Mnoge su žene mijenjale društvo – kao pionirke probijale su granice u područjima svog djelovanja, rušile stereotipe i predrasude, istaknule se u kulturi, znanosti, umjetnosti, politici i aktivizmu i ostavile neizbrisiv trag. Što znači svojim djelovanjem mijenjati društvo danas? Umjetničko stvaranje, autorstvo, angažman, aktivizam – kako ih vide žene koje svojim glasovima, pismom i tijelima nastoje poremetiti status quo, izreći dosad neizrečeno, pokazati ono što se ne želi vidjeti?

Svoja promišljanja i iskustva podijelit će autorice, umjetnice i stručnjakinje u područjima književnosti, kazališta, performansa i drugih medija: Ivana Bodrožić, književnica, Arijana Lekić Fridrih, multimedijalna umjetnica, Anica Tomić, kazališna redateljica, profesorica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, Jasna Jakšić, kustosica u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Moderatorica: Nataša Medved, urednica i prevoditeljica

Izvor: www.emz.hr, Kulturauzagrebu.hr, 24. travnja 2024.