Tribina o stripu s Danielom Martinovićem

U utorak, 29. rujna, u 18 sati, u Književnom klubu Booksa održat će se tribina o superherojskom stripu, a gostovat će Daniel Martinović.

Tribina će se baviti prikazima roda, tijela, LGBTQ+ likova i feminizma. Od macho i šund početaka žanra, preko ranih iskoraka u zrelijim fazama do današnjih pokušaja reprezentacije široke palete životnih stilova i identiteta. Šlagvort za tribinu je trebao biti film Black Widow, ali kako zbog korone kasni premijera, moderator Leonard Jurić i gost Daniel Martinović referirat će se na ostale filmske pokušaje ekranizacije heroja koji izlaze iz muške, bijele i hetero norme, kao i na bilo koje pitanje iz publike.

Daniel Martinović bavi se LGBTI aktivizmom osam godina, ali stripovima i ostalim geekovskim hobijima tridesetak. Njegovo aktivističko iskustvo vezano je uz široko područje, a zadnjih par godina aktivan je kao koordinator i predsjednik udruge Dugine obitelji. Sudjeluje i u radu GOOD inicijative za građanski odgoj, i inicijative Ponosni Zagreb, dok u slobodno vrijeme organizira pub kvizove.