Treći festival knjige u Matici hrvatskoj

23. 5. 2024.

Treći festival knjige u Matici hrvatskoj održava se od četvrtka, 6. lipnja u 18:30 sati do nedjelje, 9. lipnja (Ulica Matice hrvatske 2, Strossmayerov trg 4) pod sloganom Matica dobrih knjiga.

Uz predstavljanja novih naslova Matičinih ogranka iz svih dijelova Lijepe Naše, na Festivalu će sudjelovati i ogranci iz BiH, kao i gosti: nakladničke kuće Alfa, Disput, Društvo hrvatskih književnika, Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska sveučilišna naklada, Hrvatski institut za povijest, a ove godine i Kršćanska sadašnjost i Naklada Ljevak.

Osim u predstavljanjima novih izdanja, tijekom četiri festivalska dana, posjetitelji će u dvorištu Matičine Palače (Strossmayerov trg 4) moći uživati u koncertima, Večeri poezije, ali i Doručku s pjesnicima.

Svečano otvaranje Festivala održava se u četvrtak, 6. lipnja u 19 sati, a prethodno se u 18.30 sati u Galeriji Matice hrvatske otvara Međunarodna izložba karikatura (tema: likovi iz književnosti) u organizaciji Matice hrvatske i Hrvatskog društva karikaturista.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Više informacija i detaljan program na poveznici: https://www.matica.hr/media/uploads/zbivanja/2024/fkmh-program_2024..pdf

Izvor: www.matica.hr, Kulturauzagrebu.hr