Traviata s gostujućim zvijezdama u HNK

U utorak, 14. veljače 2023. g. u 19:30 održat će se gala večer u Hrvatskom narodnom kazalištu povodom Valentinova. Pod dirigentskom palicom Ivana Repušića izvodit će se Traviata Giuseppea Verdija u režiji Huga de Ane.

U glavnim ulogama nastupit će posebni gosti koji ove uloge tumače na najpoznatijim svjetskim pozornicama.

Nina Minasyan, Violetta iz veronske Arene prošloga ljeta svoje će tumačenje jedne od najtežih uloga sopranskog repertoara predstaviti i zagrebačkoj publici. Porijeklom iz Armenije, već je nastupila na pozornicama Pariza, Berlina, Beča, Züricha kojima se predstavila kao Lucia di Lammermoor, Mimi („La Boheme“), Gilda („Rigoletto“), Kraljica noći („Čarobna frula“).

Liparit Avetisyan – Pred ovim mladim armenskim tenorom nedvojbeno se nalaze veliki operni uspjesi. Njegovo „belcanto“ pjevanje prepoznale su brojne operne kuće, a s ulogom Alfreda Germonta nakon pandemijske stanke, zadivio je publiku Münchena, Dresdena, Moskve, te Londona gdje je u Covent Gardenu tumačio ulogu Vojvode u Verdijevom „Rigolettu“.

George Petean već je godinama gost najpoznatijih svjetskih opernih pozornica od Münchena, Berlina, Milana, New Yorka, Beča, Züricha i drugih. U posljednje dvije godine tumačio je Giorgia Germonta u veronskoj Areni, mjestu najpoznatijeg opernog festivala u svijetu, zatim Državnoj operi u Münchenu, te Zürichu.

Ulaznice se mogu kupiti u slobodnoj prodaji na stranicama Hrvtaskog narodnoga kazališta.