Tjedan turskog filma u Kinoteci

Od ponedjeljka 1. do subote 6. studenog u Kinoteci gostuje filmska manifestacija Tjedan turskog filma koji organizira Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Turskim kulturnim centrom Yunus Emre u Zagrebu. Ulaz na projekcije je besplatan, uz obvezno preuzimanje ulaznica na blagajni.

Deveto izdanje Tjedna turskog filma posjetiteljima pruža presjek suvremene turske kinematografije. U sklopu ovogodišnjeg izdanja publika će imati priliku pogledati sedam raznolikih naslova: drama, komedija i romansa, počevši s Čudom u ćeliji br. 7 redatelja Mehmeta Ade Öztekina.

U Novitetima se prikazuju dva aktualna kino-hita. Prvi je Toma, dojmljiva biografska drama Dragana Bjelogrlića o Tomi Zdravkoviću, pjevaču narodne glazbe koji je svojim pjesmama i boemskim životnim stilom ušao u panteon popularne kulture balkanskih zemalja. Drugi je Dina, znanstveno-fantastični spektakl Denisa Villeneuvea, koji je impozantnim režijskim stilom na veliko platno pretočio jedan od najutjecajnijih SF-romana svih vremena.

Subotnje prijepodne u Kinoteci je rezervirano za najmlađe filmofile i Nesavršenog robota Rona – priču o Barneyju, neobičnom dječaku koji se bori sa sveprisutnošću društvenih medija, i Ronu, njegovom novom digitalnom uređaju koji može hodati i razgovarati i koji je stvoren da mu bude najbolji prijatelj. Riječ je o znanstveno-fantastičnoj animiranoj komediji za cijelu obitelj, koja vješto isprepleće aktualnu temu, humor i izvrsnu računalnu animaciju.
Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.