Tjedan glazbe za mladu publiku

U Velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u utorak, 23. travnja u 9:30 sati je otvorenje izložbe a u 10:30 sati te u 12 sati započinju izvedbe Tjedna glazbe.

Tjedan glazbe je program za mladu publiku koju Hrvatska glazbena mladež u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog svakoga proljeća organizira s ciljem da umjetnička glazba dođe na listu njihovih prioriteta. Projekt je društveno odgovoran i omogućuje doživljaj glazbe djeci s posebnim potrebama, a od ove godine uz moderatora će biti i prevoditelj hrvatskog znakovnog jezika te će omogućiti gluhoj i nagluhoj djeci da prate ovaj umjetnički program.

Mladoj publici bit će predstavljena glazba Straussa, Bacha, Stravinskog i Ravela, naracija koja prati glazbu približit će im klasičnu glazbu na interdisiplinaran način, a Miroslav Radman će povezati umjetnost, znanost i ekologiju.

O skladu u znanosti i umjetnosti, održivom razvoju i ekologiji, glazbi biljaka i pjevanju kitova, od molekule i Bacha do Ravela i Stravinskog govorit će vrhunski hrvatski i svjetski znanstvenik.

Zagrebačka filharmonija

Tonči Bilić, dirigent

Miroslav Radman, moderator

Tigrilla Gardenia, glazba biljaka

Hrvatsko društvo prevoditelja znakovnog jezika

Škola suvremenog plesa Ane Maletić

Richard Strauss: Uvod iz simfonijske pjesme Tako je govorio Zaratustra

J. S. Bach: Toccata i fuga u d-molu BWV 582 u transkripciji Leopolda Stokowskog za orkestar

Igor Stravinski: L’Adoration de la Terre, introdukcija – Les Augures Printaniers i Danses des Adolescenses iz Posvećenje proljeća

Maurice Ravel: Daphnis et Chloe, odlomak iz svite br. 2

Rezervacija ulaznica za osnovne i srednje škole: hgm@hgm.hr i 098 225 463.

Izvor: www.lisinski.hr, Kulturauzagrebu.hr, 18. travnja 2024.