Teatar &TD: Ljetna pozornica i premijerni naslovi

Nakon gotovo dva i pol mjeseca pauze, od 27. svibnja Teatar &TD otvara vrata za publiku.

Na repertoaru će se naći reprizni naslovi Hamlet za svakoga, Važnije polovice i Katalonac, kao i tri pretpremijerna naslova: Donor autora Branka Ružića i u režiji Nine Kleflin, Dobro je ništa autorice i redateljice Olje Lozice i Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi autora Toma Stopparda.

Teatar &TD prilagodio je prostor atrija izvedbenim potrebama te će publika na otvorenom moći pogledati Hamlet za svakoga Sebastina Seidela te Važnije polovice autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović u koprodukciji s Teatrom Mašina igre.

Prva pretpremijera 16. lipnja, potresna je dijaloška drama Donor splitskog autora Branka Ružića, u režiji nagrađivane redateljice Nine Kleflin. U predstavi glume Dijana Vidušin i Saša Anočić kojemu je ovo, kao i redateljici Kleflin, prva suradnja s &TD-om. Redateljica postavlja intimnu dramu o ljudima koji su prošli ratna stradanja, o onima koje je rat obilježio i promijenio. 

Nagrađivana autorica i redateljica Olja Lozica vraća se u Teatar &TD nakon pet godina s predstavom Dobro je ništa, u kojoj se bavi temom depresije u suvremenom društvu. Predstavu nosi četvero mladih glumaca: Deni Sanković, Romano Nikolić, Andrea Špindel i Aron Aleksej Ljevaković. Pretpremijera će se održati 29. lipnja.