Tea Schmidichen o knjizi Suze u publici – Katarza u suvremenoj auto/biografskoj američkoj drami

Kazalište.hr donosi osvrt autorice Tee Schmidichen o knjizi Nadire Puškar Mustafić, Suze u publici – Katarza u suvremenoj auto/biografskoj američkoj drami izdavačke kuće Citadela libri.

Nadira Puškar Mustafić obrađuje pojam katarze kao temelj kazališne umjetnosti i njezino djelovanje na gledatelje, fokusirajući se na američku auto/biografsku dramu. Jedan od poticaja za istraživanje činjenica je da se od 1950-ih godina u Europi odvija pobuna protiv tradicionalnog kazališta, što je u konačnici rezultiralo izbacivanjem katarze iz drama.

Izdavačka kuća Citadela libri objavljuje zanemarene i nepoznate autore koji u svojim djelima progovaraju o temeljnim ljudskim vrijednostima, a prema glavnoj urednici Sanji Nikčević riječ je o autorima koji su nepravedno zanemareni zbog sekularističkog svjetonazora koji prevladava u suvremenom kazalištu.

Više informacija o knjizi Suze u publici – Katarza u suvremenoj auto/biografskoj američkoj drami, te cijeli kritički osvrt na djelo možete pročitati na internetskoj stranici kazaliste.hr.