Svečani program povodom obilježavanja Dana dvorane Lisinski

U četvrtak, 29. prosinca 2022. u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Lisinski održat će se Dan Dvorane u sklopu kojeg će nastupiti Simfonijski orkestar HRT-a i sopranistica Daniela Schillaci pod vodstvom Ive Lipanovića.

Ovogodišnji svečani koncert čine neke od najpoznatijih i najljepših, nezaboravnih baletnih točaka iz opera, kao što su gracilni Ples satova iz Ponchiellijeve opere La Gioconda, otmjeni valcer iz Čajkovskijeva Evgenija Onjegina i njegov čeznutljivi rođak – valcer iz opere Faust Charlesa Gounoda te luckasti Ples komedijaša iz duhovite Prodane nevjeste Bedřicha Smetane, da spomenemo tek neke.  

U svijet operne čarolije i predivnih arija, posebno odabranih za radosno blagdansko raspoloženje, publika će otputovati s talijanskom opernom divom, sopranisticom svjetskoga glasa Danielom Schillaci. Kao proslavljena interpretatorica Verdijevih opera, umjetnica će otpjevati neke od najljepših opernih arija iz Verdijeva grandioznog glazbeno-scenskog opusa, opernih remek-djela, kao što su TrubadurAttilaMacbeth i Sicilijanske večernje. Za pultom Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije bit će veliki poznavatelj opernoga repertoara i jedan od naših najboljih dirigenata, sjajni maestro Ivo Lipanović.

Publika će na koncertu imati priliku uživati i u can-canu velikoga majstora operete i plesne glazbe – Jacquesa Offenbacha, a djela ingenioznog Johanna Straussa mlađeg donijet će dašak čarobnog ugođaja bečkoga Novogodišnjeg koncerta.