Sjećanje na Ivana Faktora

U znak sjećanja na jednog od najznačajnijih umjetnika filmske, likovne i izvedbene scene u Hrvatskoj Ivana Faktora, Hrvatski filmski savez u utorak, 16. siječnja s početkom u 17 sati u dvorani MM Centra (Studentski centar, Savska cesta 25), organizira prigodno okupljanje prijatelja, kolega i ljubitelja njegova djela, nakon kojega će biti upriličeno i kratko druženje u Teatru &TD.

O Faktoru kao dugogodišnjem suradniku i prijatelju, ali i u okviru njegova eksperimentalnog filmskog stvaralaštva, konceptualnog autorstva i performativnih okušaja te aktivnog promicanja kulturnog života u rodnom Osijeku, govorit će producentica filmova Ivana Faktora i dugogodišnja tajnica Hrvatskog filmskog saveza Vera Robić Škarica, filmska kritičarka Diana Nenadić, teoretičarka umjetnosti Leonida Kovač te filmski autor i suradnik montažer Faktorovih filmova, Damir Čučić.

Dijelom programa sjećanja na Ivana Faktora bit će dva kratkometražna filma te 9-minutni video sačinjen od snimljenog materijala u kojemu autor pojašnjava tehniku, metode snimanja i redateljski pristup filmu Bol.

Izvor: www.hfs.hr, Kulturauzagrebu.hr, 10. siječnja 2024.