Singrlice i Sudar Percussion Ensemble u Močvari

U nedjelju, 19. studenog u 21 sat u Močvari koncert će održati trostruke osvajačice nagrade Porin u kategoriji najboljeg etno albuma – višečlani glazbeni ansambl Singrlice u pratnji Sudar Percussion Ensemblea, s kojima su i snimile posljednji album Folk & Roll, ove godine ovjenčan Porinom za najbolji etno album.

Umjetnička organizacija Singrlice osnovana je 2006. godine te okuplja djevojke s dugogodišnjim iskustvom iz raznih folklornih društava. Privukla ih je zajednička ideja o povezivanju današnje glazbe s tradicijskim folklornim pjesmama, s ciljem pronalaženja puta do većeg dijela slušateljstva. Svoju ljubav prema folkloru djevojke su okrunile kolekcijom napjeva, uglavnom kajkavskog područja, poštujući izvornost i bogatstvo pjesme, i istovremeno ih odjenule u novo ruho suvremenih aranžmana. Tako su stare pjesme postale pristupačne novim generacijama, a Singrlice ne bježe od spajanja tradicijske glazbe s rockom, bluesom, jazzom i drugim ‘modernim’ žanrovima. Voditelj Singrlica je glazbeni pedagog Tomislav Jozić.

Singrlice su tijekom svih godina svojeg postojanja surađivale s mnogim sjajnim glazbenicima poput Matije Dedića, Ante Gela, Tomislava Golubana, Hrvoja Rupčića, Stjepana Večkovića i mnogih drugih, a svoj peti album Folk & Roll snimile su sa Sudar Percussion Ensembleom. Taj je ansambl Irena Paulus nazvala „najotkačenijom grupom muzičara na ovim prostorima“, a od 2010. godine imaju veliki broj nastupa, turneja i projekata u Hrvatskoj i inozemstvu..

Izvor: www.mochvara.hr, Kulturauzagrebu.hr, 14. studenoga 2023.