La Traviata u prijenosu iz Londona u Kaptol Boutique Cinema

Zagrebački Kaptol Boutique Cinema u četvrtak, 13. travnja 2022. u 19:45 sati donosi prijenos izvedbe Verdijeve opere La Traviata iz Kraljevske opere iz Londona.

Pariz 19. stoljeća mjesto je kontrasta – glamur i površnost, ljubav i požuda, život i smrt. Kurtizana Violetta pjeva neke od Verdijevih najcjenjenijih arija, uključujući radosnu Sempre libera u svojim dirljivim i strastvenim susretima s Alfredom i Germontom. Produkcija Richarda Eyrea za Kraljevsku operu nedavno je proslavila 25 godina na pozornici ROH-a, a ove godine vraća se s hvaljenom opernom zvijezdom Pretty Yende u ulozi Violette.

La Traviata je intimističko Verdijevo djelo koje se bavi vječnim temama ljubavi, društvenog licemjerja, žrtvovanja i iskupljenja. Ona je i napad na malograđanski mentalitet, govori o licemjernosti društvenih razlika koje razdvajaju visoko društvo od polusvijeta, u konačnici: da je srce važno, da na koncu trijumfira ljubav. La Traviata je vrlo pogodna i za suvremene interpretacije, pa je dio standardnoga opernog repertoara i jedna od najpopularnijih opera uopće. Uloga Violette je među najzahtjevnijima u sopranskom repertoaru i nema mnogo sopranistica najvišega ranga koje se u određenom razdoblju svoje karijere nisu uhvatile u koštac s glazbenim i glumačkim izazovima te uloge.