Tosca u prijenosu iz Londona u Kaptol Boutique Cinema

Zagrebački Kaptol Boutique Cinema donosi program nekih od najspektakularnijih i najpoznatijih baleta – Orašar, Romeo i Julija te Labuđe jezero, i opera – Tosca, La Traviata i Rigoletto u izvođenju londonskog Royal Opera House. Predstave se u Kaptol Boutique Cinema prikazuju u izravnom prijenosu. U srijedu, 15. prosinca u 20.15 sati opera Tosca vodi gledatelje u romantični svijet idealističkog slikara Cavaradosija i njegove senzualne ljubavnice Tosce, u koji se s fatalnim posljedicama upliće zlonamjerni barun Scarpia, šef policije. Elena Stikina, Bryan Hymel i Alexey Markov oživljavaju jednu od najomiljenijih opera na repertoaru Royal Opera Housea: Puccinijevu Toscu. Od demonskih akorda kojima slavno počinje do nasilnog obrata i šokantnog završetka opere, napetost vas neće napustiti ni na trenutak. Ljubav i zlo izmjenjuju u moćnoj produkciji Jonathana Kenta.

Balet Orašar jedan je od najdivnijih načina za otkrivanje čarolije baleta, pogotovo kad je riječ o blagdanskoj atmosferi. Ovo je priča o Klari, djevojčici koja se upušta u čarobnu avanturu na sam Badnjak, popraćenu prekrasnom glazbom i rasplesanim slatkišima! Doživite raskoš cijele postava kraljevskog baleta u ovom omiljenom baletnom klasiku.

Shakespeareovi najpoznatiji ljubavnici doživljavaju strast i tragediju u baletnom remek-djelu 20. stoljeća.
Romeo i Julija postao je baletni klasik ROH-repertoara otkako ga je stvorio ravnatelj Kraljevskog baleta Kenneth MacMillan; premijerno je izveden 1965. U ovoj posebnoj projekciji na Valentinovo, ukleti ljubavnici pokušavaju pronaći svoj put kroz slikovitu renesansnu Veronu. Na užurbanoj tržnici izbija borba mačevima, a obiteljska svađa dovodi do tragedije i za obitelj Montecchi i Capuletti.

Balet Labuđe jezero klasična je bajka koja predstavlja bitku između dobra i zla te pokušaj ljubavi da pobijedi sve probleme. Čarolija jezera, šuma i palača oživljena je blistavim dizajnom Johna Macfarlanea i uzvišenom partiturom Čajkovskog. Raskošna produkcija Labuđeg jezera vraća se na pozornicu Kraljevske opere nakon što je njezino oživljavanje 2020. prekinuto zatvaranjem kazališta zbog pandemije. Ovaj klasik na repertoaru svjedoči o postojanoj ljubavi pokojnog koreografa Liama Scarletta prema klasicizmu i urođenoj muzikalnosti, koji blistaju u svakoj sekundi ove produkcije.

U nemilosrdnom svijetu luksuzne dekadencije, korupcije i društvenog propadanja, ravnatelj Kraljevske opere Oliver Mears postavlja operu. Mears donosi Verdijevo remek-djelo u moderni svijet. Verdijev uzbudljiv Rigoletto suprotstavlja moć nevinosti i ljepote naspram ružnoće, a dirigirao je Sir Antonio Pappano. Ovom posebnom jubilarnom projekcijom Verdijeva Rigoletta slavi se 171 godina od premijere 1851.

La Traviata donosi priču iz Pariza 19. stoljeća. Kurtizana Violetta pjeva neke od Verdijevih najcjenjenijih arija, uključujući radosnu Sempre libera u svojim dirljivim i strastvenim susretima s Alfredom i Germontom. Produkcija Richarda Eyrea za Kraljevsku operu nedavno je proslavila 25 godina na pozornici ROH-a, a ove godine vraća se s hvaljenom opernom zvijezdom Pretty Yende u ulozi Violette.