Rock-opera u Komediji

28. 5. 2024.

U Kazalištu Komedija tri večeri održat će se rock-opera Jesus Christ Superstar: petak, 31. svibnja; subota, 1. lipnja i utorak, 4. lipnja s početkom u 19.30 sati.

Jesus Christ Superstar govori o posljednjih sedam dana života Isusa iz Nazareta: osobita pozornost posvećena je odnosu običnih ljudi prema Isusu i prema događajima oko njega, pri čemu su dva glavna predstavnika tih odnosa Juda (okreće se od svojega učitelja i postaje izdajnikom) i Marija Magdalena (obraćena grešnica koja u Isusa ima neograničeno povjerenje). Tu su još i Pilat (ustuknut će pred svjetinom i osuditi Isusa, premda ne vidi nikakve njegove krivice), Petar (Isusa će tri puta zanijekati), kralj Herod (razočaran i bijesan jer mu Isus nije pokazao ni jedno od čuda o kojima je slušao) i drugi. Narod koji okružuje Isusa slavi ga, poziva ga da ga liječi ili da mu bude vođa; kad ga ugleda uhićena i pretučena, okrene se protiv njega, izruguje mu se i traži da ga se raspne.

Suvremeni Broadway ili londonski West End ne bi bili to što jesu bez skladatelja Andrewa Lloyda Webbera (Evita, Mačke, Fantom u operi, Bulevar sumraka, Zviždanje niz vjetar…) i tekstopisca Tima Ricea (Evita, Šah, Disneyevi Ljepotica i zvijer i Kralj lavova…). Njihov Jesus Christ Superstar jedno je od najpoznatijih i najkvalitetnijih suvremenih glazbeno-scenskih djela, koje je dosad prikazano u više od dvadeset zemalja svijeta i vidjelo ga je više od pet milijuna ljudi.

Izvor: www.komedija.hr, Kulturauzagrebu.hr