Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i Smotra hrvatskog školskog filma

61. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotra hrvatskog školskog filma održat će se u Zagrebu od četvrtka do nedjelje, 5. do 8. listopada 2023.

U sklopu Revije i Smotre prikazat će se sveukupno 95 radova mladih autora u 6 kategorija. Reviju i Smotru organiziraju Hrvatski filmski savez i Agencija za odgoj i obrazovanje uz suorganizaciju OŠ Marije Jurić Zagorke i Narodnog sveučilišta Dubrava.

Za program ovogodišnje Revije namijenjene najmlađim filmskim autorima prijavljeno je rekordnih 316 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta. U konkurenciju su odabrana 73 rada u 6 kategorija od kojih je 21 animiranih, 12 dokumentarnih, 11 igranih filmova te 9 radioničkih i 13 filmova slobodnog stila, kao i 7 TV reportaža.

Filmove za Reviju birali su filmska redateljica Dalija Dozet, filmska montažerka Ina Bijelić te filmski scenarist i redatelj Luka Rukavina. Projekcijski program u listopadu omogućit će uranjanje u različite teme – od zabavnih i duhovitih do onih društveno važnih, obrađene iz perspektive djece.

Rezultati selekcije Revije i Smotre na poveznici: https://revijadjece.hfs.hr/natjecateljski-program-2023-popis/

Izvor: www.hfs.hr, Kulturauzagrebu.hr, 17. kolovoza 2023.