Razgovor o knjizi Rašomon Karmele Špoljarić

U petak, 9. listopada u 20 sati, u Književnom klubu Booksa održat će se predstavljanje i razgovor o knjizi Rašomon autorice Karmele Špoljarić.

Uz autoricu, sudjelovat će književna kritičarka Jadranka Pintarić te urednica Jagna Pogačnik, a predstavljanje se odvija u organizaciji izdavačke kuće Hena com.

Karmela Špoljarić rođena je 1967. Zagrebu. Maturirala je u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn, a diplomirala kroatistiku i južnoslavenske filologije na Filozofskom fakultetu, gdje je i magistrirala na poslijediplomskom znanstvenom studiju književnosti. Pisati je započela 2010. Pripovijetke objavljuje na Trećem programu HR-a i po književnim časopisima.

U svibnju 2013. objavila je roman Nije ovo Twin Peaks (AGM). U studenom 2013. objavila je zbirku priča Pazi što ćeš poželjeti (Cekape). Za tinejdžersku dramu Nula kuna po minuti dobila je nagradu Ministarstva kulture Marin Držić 2011. Za roman prvijenac dobila je nagradu DHK Slavić. U jesen 2013. osmislila je i pokrenula tromjesečnu dopisnu radionicu kreativnog pisanja Kako početi (dopisnaradionica@gmail.com) sažimajući u njoj svoja teorijska znanja i praktična iskustva o pisanju, o spisateljskim počecima i kreativnim radionicama.