Raspored filmskih projekcija u Tuškancu od 10. do 16. srpnja

Nastavak ciklusa Filmovi ceste nastavlja se i sredinom srpnja.

11. srpnja u 21 sat – Plodovi gnjeva jedan je od socijalno najkritičnijih filmova klasičnog holivudskog razdoblja, a radnja se zbiva u Oklahomi u doba Velike ekonomske krize. Tom Joad pušten je iz zatvora i vraća se na skromno obiteljsko imanje, a od susjeda saznaje da su Joadovi izbačeni s posjeda jer više nisu mogli otplaćivati kredit. S mnogočlanom obitelji ponovo se spoji na imanju svog ujaka te svi zajedno krenu na put u Kaliforniju, nadajući se da će tamo naći posao.

12. srpnja u 21 sat – Pustolovni Dnevnik s motocikla temeljen je na pisanim memoarima 23-godišnjeg Ernesta Guevare, koji će nekoliko godina kasnije postati međunarodno poznat kao marksistički gerilski i revolucionarni vođa Che Guevara, a pripovijeda o njegovoj ekspediciji motociklom u Južnoj Americi 1952. tijekom koje mu društvo pravi prijatelj Alberto Granado.

13. srpnja u 21 sat – Ellie pobjegne s očeve jahte u Miamiju te krene put New Yorka kako bi se pridružila suprugu. Na putu upoznaje samouvjerenog novinara Petera Warnea s kojim se udružuje: on će joj pomoći da izbjegne detektive koje je njezin otac poslao da je pronađu, a ona će mu dati ekskluzivu o odbjegloj bogataškoj nevjesti. Međutim, prvotni čisti interes s vremenom biva prožet i neočekivanim emocijama u romantičnoj komediji Dogodilo se jedne noći

14. srpnja u 21 sat – Iza naslova Rođeni ubojice kriju se Mallory, djevojka čije je odrastanje obilježilo zlostavljanje u obitelji i izvan nje te Mickey, mesarski pomoćnik čija psihopatologija privlači Mallory i daje joj dozu sigurnosti. Njihovo putovanje ustvari je bijeg pred zakonom, a brojna ubojstva rezultat su puke želje za zabavom i neobuzdanim ispoljavanjem nasilja…

15. srpnja u 21 sat – Akcijska drama, film katastrofe u koji su inkorporirane sudbine putnika autobusa i drama vozača kamiona. Dva vozila sudarit će se na autoputu jedne kišovite noći i u toj će nesreći samo dio putnika iz autobusa preživjeti. H-8 tek je dio registarske oznake, ali i sve što se zna o vozilu koje je skrivilo nesreću.

16. srpnja u 21 sat – Radnja pustolovne drame Dvostruki asfalt vrti se oko mladog Vozača i njegovog najboljeg prijatelja Mehaničara koji žive na ulici zarađujući od utrka. Međutim, u Kaliforniji upoznaju atraktivnu autostopisticu koja im se samoinicijativno pridruži na putovanju, a potom i pasioniranog poklonika sportskih automobila zvanog G.T.O., koji Vozaču predloži utrku preko čitavih SAD. Za vrijeme utrke djevojka će se početi upuštati u povremene veze sa svim sudionicima ovog neobičnog natjecanja.

Izvor: www.kinotuskanac.hr, Kulturauzagrebu.hr, 9. srpnja 2023.