Raspored filmskih projekcija od 25. do 30. srpnja u kinu Tuškanac

Posljednji tjedan srpanjskog ciklusa Film ceste donosi sljedeće naslove:

utorak, 25. srpnja u 21 sat – pustolovna krimi-komedija Plesačice valcera ostvarenje je koje se zbog eksplicitnih erotskih, dijelom seksualnih scena i određene doze vulgarnosti te afirmativnog prikaza nemorala drži jednim od najkontroverznijih u čitavoj francuskoj kinematografiji, a prati mladog Jean-Claudea i njegova najboljeg prijatelja Pierrota koji, u potrazi za pustolovinama, uzbuđenjima i seksom, napadaju i maltretiraju žene te su skloni krađama i ozbiljnijim zločinima.

srijeda, 26. srpnja u 21 sat – temeljena na priči Antona Pavloviča Čehova, triler-drama s elementima horora Događaj Vatroslava Mimice ambijentirana je u ruralno područje kontinentalne Hrvatske, a zaplet nastupa prodajom konja, kada djed padne u oči podmuklom razbojniku Matijeviću koji nagovori lokalnog lugara da ga slijede kako bi se domogli njegova novca. Djed primijeti da ih prate i pokušava zajedno s unukom umaći, no zlikovci su sve bliže.

četvrtak, 27. srpnja u 21 sat – akcijsko-automobilistički film Prljava Mary, ludi Larry prati Larryja koji, želeći postati profesionalni trkač, s prijateljem Dekeom opljačka supermarket kako bi kupio novi automobil. U suludoj, adrenalinom nabijenoj utrci s policijom i vremenom neočekivano im se pridruži i Larryjeva djevojka Mary. Policijsku potjeru predvodi nekonvencionalni kapetan Franklin, koji shvaća da zastarjeli policijski patrolni automobili brzinom ne mogu parirati Larryjevu vozilu.

petak, 28. srpnja u 21 sat – radnja filma Smeđi zeko prati motociklista Buda Claya koji kreće na put prema zapadnoj obali SAD-a, gdje će sudjelovati u sljedećoj utrci. Bud je usamljen čovjek koji se prisjeća svoje jedine prave ljubavi, Daisy, a na putu prema Kaliforniji susreće i druži se s nekoliko žena, no nijedna ne može ublažiti njegovu otuđenost i tugu. Redatelj Vincent Gallo glumi vlastiti alter-ego, a glumačka partnerica mu je tadašnja najveća zvijezda nezavisnih filmova Chloe Sevigny, s kojom je nekad bio u odnosu.

subota, 29. srpnja u 21 sat – protagonist pustolovne drame Moj privatni Idaho, Mike Waters, mladić je koji se bavi prostitucijom i pati od narkolepsije – iznenadnog padanja u san. U Portlandu saznaje da će kad napuni 21 godinu naslijediti očevo bogatstvo i prestati se baviti uličarenjem. U međuvremenu, Mike osjeti veliku čežnju za majkom te on i prijatelj Scott krenu na put za Idaho, gdje živi Mikeov stariji brat koji bi mu mogao otkriti gdje im je sada majka.

nedjelja, 30. srpnja u 21 sat – emotivna filmska priča o četvorici dječaka u pustolovini života Ostani uz mene nastala je prema noveli Leš Stephena Kinga. Pisac Gordon Lachance, zvan Gordie, čitajući novinski tekst o fatalnom ubojstvu, prisjeća se davnog prvomajskog vikenda 1959. kad je kao 12-godišnjak s najboljim prijateljima krenuo u potragu za tijelom nestalog mladića Raya Browera u šumskom predjelu uz željezničku prugu u blizini gradića Castle Rocka u Oregonu.

Izvor: www.kinotuskanac.hr, Kulturauzagrebu.hr, 24. srpnja 2023.