Prva ovosezonska premijera u Maloj sceni

Premijera predstave A što ćeš ti biti kad narasteš? Priča o… održat će se u subotu, 9. rujna u 11:30, a prva repriza u nedjelju, 10. rujna u 11 sati u Kazalištu Mala scena.

Riječ je o kazališnoj poslastici za bebe starije od18 mjeseci, a dio je sada već kultnog serijala Priča o… koji su do sada pogledale tisuće mališana diljem zemlje.

A što ćeš ti biti kad narasteš? Priča o… na površini govori o rastu, razvoju i ljepoti prirode, putovanju jedne male biljčice koja tek niče, ali u dubini nosi priču svakoga od nas. „Ideju za predstavu gledala sam dok sam gledala baku kako uzgaja svoju biljku, ali ne propušta priliku da u njoj uživa – dok je biljka još malena. Ona joj je dovoljna. Tko od nas, ljudi suvremenog doba, nije izazvan na konstantu – višeg. Više posla, više novca, više treninga, više suplemenata, više prijatelja. Stalno je nečeg više. A ljepota života zapravo spava – ovdje i sada“, govori autorica i redateljica predstave Buga Marija Šimić, čija je misija pokazati da kazalište za djecu ne mora biti izvor dosade za roditelje. Predstave Male scene prilagođene su dobi djece, ali u njima poruku, ljepotu, podršku, odmor može naći svatko tko je odluči potražiti.

Autorica i redateljica predstave je Buga Marija Šimić, glazbu stvara uživo Matej Milošev na violončelu, koji ujedno potpisuje i dramaturgiju zajedno sa Bugom Marijom Šimić, scenografkinja je Emili Tomaić, a kostimografkinja i asistentica produkcije je Elma Tomić. Vizualni identitet predstave napravila je Eva Radiković, a fotografirala ju je Elma Tomić.

Izvor:  www.mala-scena.hr, Kulturauzagrebu.hr, 5. rujna 2023.