Promocija zbirke pjesama Nikše Kušelja

19. 6. 2024.

U foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u četvrtak, 20. lipnja u 17 sati održat će se promocija zbirke pjesama Dolce Garbo autora Nikše Kušelja. Na događaju autoru će se pridružiti dr. sc. Ivana Lovrić Jović, znanstvenica i književnica, koja će podijeliti svoja promišljanja o zbirci te prof. dr. sc. Veljko Đorđević, psihijatar i književnik koji će nas uvesti u dublje aspekte književnog stvaralaštva autora.

Kušelj u svojoj novoj zbirci pjesama pripovijeda o stalnoj temi lirskoga impulsa – o dubokoj introspekciji prožetoj širokim rasponom osjećaja. Izazove ljudskog bića, međutim, donosi šaljivo, u igri riječi, metaforama i simbolima, vještim stilom koji se za čitatelja hvata  lako jer je riječ o stilu koji se ne nudi s visine smještajući čitatelja u zapučak nedoraslosti nego mu se nudi ravnopravno. Na taj ga način čini supatnikom i suigračem, a to znači i pomagačem. Ta involviranost ne dopušta odlazak i drži ga uz rukopis do zadnje pjesme.

Glazbenu pratnju osigurat će umjetnici Lino Glavočić na gitari i Luis Camacho na udaraljkama i ksilofonu. Sam autor, Nikša Kušelj, izvest će nekoliko pjesama iz zbirke uz pratnju ovih izuzetnih glazbenika, stvarajući čarobnu atmosferu koja će oživjeti stihove na poseban način.

Zbirka je dostupna online: https://carnet-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/maro_krile_skole_hr/EgMkmX9uWKBLtBbfzVolmOgBDFR5vDTdj_NViemCo2irWA?e=b30bZp

Izvor: www.hnk.hr, Kulturauzagrebu.hr