Promocija knjige Borisa Leinera

U srijedu, 24. lipnja u 19 sati, u Vintage Industrial Baru održat će se predstavljanje knjige Sve bio je ritam autora Borisa Leinera.

Nezaustavljiva sila Leinerovog ritma isprepletena scenama razuzdanog rock’n’roll života otkriva dosad nepoznatu stranu najvažnijih protagonista Novog vala. Nakon više od četiri aktivna desetljeća u glazbi, Boris Leiner napisao je knjigu autobiografskih zapisa koji sadrže dosad neispričane priče o velikanima domaćeg rocka (Johnny Štulić, Darko Rundek, Josipa Lisac i mnogi drugi), ispisane autentičnim, duhovitim stilom koji otkriva naličje života celebrityja, ali i predanost umjetnosti, preskakanju barijera i pomicanju granica.

Leinerovi prozni zapisi, ponekad u formi punokrvne kratke priče a ponekad gotovo nadrealne, frenzične crtice, sjajno dočaravaju pustolovine popularnog rokera. Leiner se potpuno otvara svojim fanovima i publici: ova knjiga ne poznaje tabue i okolišanja. Naprotiv, pišući uz dlaku, Boris Leiner će knjigom Sve bio je ritam uzburkati uljuljkane glazbene i umjetničke krugove, a njegovo svjedočanstvo poželjet će pročitati sve generacije koje su od polovice sedamdesetih do danas odrastale uz Leinerov zaigrani, plesni ritam. Knjigu ilustrira Davor Schunk, iskusni crtač i grafički dizajner, čiji se ludički crtež i umjetnički dizajn isprepleću s Leinerovim tekstom i čine knjigu Sve bio je ritam magičnom čitankom hrvatskog rocka i vodičem za nomadski život bez predrasuda.

Uz autora, o knjizi će govoriti ilustrator Davor Schunk, urednici Jasminka Mitrić i Ivan Sršen te književnik Marijan Grakalić. Ulomke iz knjige čitat će glumac Đorđe Kukuljica.