Promocija pripovijetki Maje Strozzi

U izdanju Durieuxa iz tiska je izišla zbirka pripovijedaka Bez dijagnoze Maje Strozzi, kćeri slavnog zagrebačkog redatelja, dramskog autora, glumca i prevoditelja Tita Strozzija i glumačke zvijezde nacionalnog kazališta Elize Gerner.

U srijedu, 28. lipnja 2023. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva ulica 5) knjigu će predstaviti teatrologinja i redateljica Snježana Banović, autorica Maja Strozzi te urednica Mirjana Brabec, a ulomke iz teksta pročitat će glumica Dora Fišter.

Bez dijagnoze literarni je prvijenac Maje Strozzi; dragocjena kronika građanskog društvenog života Zagreba nekoć i danas, o čemu  autorica, renomirana kardiologinja, svjedoči iz osobnog životnog i profesionalnog iskustva koje je stekla odrastajući u poznatoj umjetničkoj obitelji, a potom radeći kao liječnica u vodećim zagrebačkim klinikama. S iznimnim darom zapažanja i fokusom na slikovite situacije, ljudske karaktere i društveni kontekst, Maja Strozzi u svojim pričama oživljava uzbudljivu povijest svoje obitelji i otvoreno progovara o vlastitom životu i karijeri te aktualnim pitanjima koja je zaokupljaju: političkom kadroviranju, pandemiji, potresu, pokretu #MeToo, suočavanju sa starenjem i mirovinom.

Knjigu je uredila Mirjana Brabec.

Izvor:www.durieux.hrKulturauzagrebu.hr, 25. lipnja 2023.