Prepoznaj stablo

Promocija knjige PS – Prepoznaj stablo održat će se u srijedu, 24. svibnja u 18 sati u knjižari Hoću knjigu Megastore u Bogovićevoj ulici u Zagrebu.

Knjiga djecu uvodi u svijet dijela botanike koji proučava drveće – dendrologiju. Opisom listova, cvjetova, plodova i kore uči se kako raspoznati najčešće vrste stabala, ali i razmišljati u kojem dijelu Hrvatske neko stablo raste. Knjiga je namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, ali može biti zanimljiva i učenicima viših razreda, kao i ljubiteljima prirode općenito.

Na promociji knjige sudjelovat će dr. sc Suzana Buzjak, stručna urednica knjige, mr. sc Vesna Tokić, recenzentica, Iva Veble Bladt, nakladnica knjige, te mladi glazbenici: sopranistica Uršula Divošević, violončelistica Kaja Haramina, violinistice Katarina Vuzem, Estera Čelan i Jana Csiffary. Moderatorica je Sonja Šarunić, majka prerano preminule autorice – više stručne suradnice na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i kustosice Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Izvor: www.hpm.hr, Kulturauzagrebu.hr, 23. svibnja 2023.