Premijerna predstava u Komediji

Premijera komedije Vida Baloga Krava na granici u režiji Damira Lončara bit će u subotu, 24. veljače u 19.30 sati. Svečana pretpremijera je dan ranije, u petak, 23. veljače u 19.30 sati.

Glumački ansambl Damir Lončar, Jasna Palić Picukarić, Sanja Marin, Davor Svedružić, Vanja Ćirić, Igor Jurinić, Vanda Winter, Igor Mešin, Goran Malus, Saša Buneta, Ivan Glowatzky, Ognjen Milovanović i Željko Duvnjak pod redateljskom palicom Damira Lončara vodi nas u Podravinu autora Vida Baloga, nastavljajući s veselim i smiješnim događajima, opisujući ih kroz živopisne karaktere i humorne situacije kakve je publika voljela i poznavala i u njegovoj prethodnoj uspješnici Cigle svete Elizabete.

Lokalni fakin Goldi iz Zagreba, točnije iz Španskog, nađe se igrom slučaja na meti opasnih mafijaša čiju torbu s novcem odjednom ima u posjedu. Da bi se spasio, bježi u selo Gotalovo, a tamo ga primaju seljani koji, nažalost, imaju i svojih briga. Pokušavaju uloviti odbjeglu mađarsku kravu, šampionku svih natjecanja, koja je po nekoj nesreći odlutala preko granice na njihov teritorij. Kako se predsjednik Mađarske slikao upravo s tom kravom, njeno hvatanje je od državne važnosti, usprkos svim poteškoćama. Lokalni i državni političari su u panici za svoje fotelje, a lov na kravu na granici postaje životno pitanje. Naravno, tu su i ljubavne intrige: paralelno pratimo ljubavnu priču Pepe Kefe i Nadšumara kao i Goldija i konobarice Ilone. Sve završava sretno, uz obilje novca iz mafijaške torbe…

Autorski tim, uz redatelja Damira Lončara, koji potpisuje i dramaturšku obradu teksta, čine scenograf Miljenko Sekulić, kostimografkinja Petra Pavičić te skladatelj Tomislav Babić.

Detaljan raspored izvedbi u veljači i ožujku na poveznici:  https://www.komedija.hr/www/raspored-predstava/

Izvor: www.komedija.hr, Kulturauzagrebu.hr, 11. veljače 2024.