Premijera Varijacija

U utorak, 28. studenog u 20 sati na Sceni Vidra (Draškovićeva 80) održava se premijera predstave Varijacije Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život. Iako inspirirana slavnim Stilskim vježbama, ne pretendira na njenu kultnost i originalnost nego teži humorističnom prikazivanju jedne situacije u tramvaju iz raznih perspektiva, pri čemu onda situacija poprima različite obrise.

Glumci Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život sastali su se ovaj put u sastavu s Marijom Glibom, Anitom Matković, Ružicom Drenski te suradnikom Andrejem Drenskim kako bi stvorili dinamične i glumački izazovne prizore te tako rekonstruirali jedan neobičan susret osobe s albinizmom i mladog trepera u tramvaju broj četrnaest. A u četrnaestici ima svega: pjesnika, kvaziintelektualaca, turista – oni su istodobno svakodnevni i posve nerealistični, dok svi žele jedno, a to je ispričati svoju stranu priče. Mijenjanje žanrova, igranje sa stereotipima i aktualnostima te apsurdnost odlike su kojima se pritom pozabavljaju.

Pod redateljskom palicom Dražena Krešića i tekstom i dramaturgijom Anamarije Budimir, Varijacije su predstava koja može zabaviti sve uzraste i ukazati na komediju svakodnevnih interakcija.

Izvor: www.scenavidra.hr, Kulturauzagrebu.hr, 22. studenog 2023.