Premijera u ZKL-u

Zagrebačko kazalište lutaka prikazuje novu premijeru: Tri mušketira Alexandrea Dumasa u režiji Darijana Mihajlovića. Premijera je na rasporedu u petak, 10. svibnja u 19 sati. Prve izvedbe u slobodnoj prodaji na rasporedu su u subotu, 11. svibnja u 11 i 18 sati te u nedjelju, 12. svibnja u 11 sati.

Pripovijest o složnim mušketirima već 180 godina osvaja čitatelje, ali i gledatelje u filmskim i scenskim adaptacijama. Ova lutkarska prilagodba približava pustolovinu mušketira mlađoj publici. Zapletena Dumasova radnja je pojednostavljena i prilagođena dječjem shvaćanju, a zadržan je duh izvornika i, naravno, pouka djela, a to je važnost zajedništva i vjere u mogućnost mira u burna vremena koja su usporediva s današnjicom.

U   predstavi   glume:   Adam   Skendžić,   Ivan   Simon,   Anđelko   Petric,   Tin   Rožman,   Borna Galinović, Ana-Marija Percaić, Marta Bolfan Ugljen, Sanja Vejnović i Filip Lugarić. Dramatizacija: Ana Tonković; Režija: Darijan Mihajlović; Kreacija lutaka i kostima: Irina Somborac; Scenograf: Davor Antolić Antas; Skladatelj: John Nijenhuis; Oblikovatelj svjetla: Igor Matijevac; Video-projekcije: David Peroš Bonnot; Autorica fotografija: Ines Novković.

Izvor: www.zkl.hr, Kulturauzagrebu.hr, 6. svibnja 2024.