Premijera u Teatru EXIT

U srijedu, 22. studenog u 20 sati u Teatru EXIT (Ilica 208) održat će se premijera predstave Početak. Prve sljedeće izvedbe: subota, 25. studenog u 20 sati  i petak, 15. prosinca u 20 sati.

Nakon tuluma, u neredu gdje je svaki tanjur upotrijebljen a svaka čaša poluprazna ili polupuna, skoro pa poljubac. Možda poljubac. Njih dvoje dovoljno mamurni od tuluma i umorni od prošlosti koju nose. Toliko različiti ali opet slični u svojoj usamljenosti, jer usamljenost je jedino što ih spaja. Usamljenost koja paralizira u svojim strahovima, sjećanjima na loša iskustva i lijepe uspomene pretvara u crno-bijeli nostalgični film koji se više nikada neće ponoviti. Postoji li u takvom stanju duboke uronjenosti u vlastitu samoću prostor za hrabro prepuštanje u neki novi odnos, novi početak? Je li nepristojno nadati se novoj ljubavi ili možda samo novom poljupcu?

Drama Početak u gotovo realnom vremenu voajerski nas uvlači u početak jednog odnosa, jednog prijateljstva, možda i ljubavi. Je li kasno da život (ponovno) počne?

Tekst: David Eldridge

Redateljica: Aida Bukvić

Lucija: Dijana Vidušin

Daniel: Dražen Šivak

Prijevod: Lada Silađin

Scenograf: Ivo Knezović

Kostimografkinja: Danijela Gotal Grgurač

Koprodukcija: Teatar EXIT i Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Gradsko kazalište Sisak 

Izvor: www.teatarexit.hr, Kulturauzagrebu.hr, 19. studenoga 2023.