Premijera prve meteoslikovnice Sunčasta Zorana Vakule i Nika Titanika

U utorak, 3. svibnja 2022. u 18 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir održat će se premijerna izvedba meteoslikovnice Sunčasta Zorana Vakule i Nika Titanika, u obliku interaktivne pričaonice.

Meteoslikovnice Sunčasta, Oblačasta i Vjetropirasta poznatog meteorologa Zorana Vakula i ilustratora Nika Titanika, u suradnji s Malim teatrom doživjet će svoje kazališno uprizorenje u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Slikovnicama iz serije Vremenaste priče cilj je ne samo ispričati zanimljive priče, nego i educirati i približiti neke često spominjane meteorološke termine djeci, kako bi bolje razumjeli i imali koristi od meteoroloških informacija.

Sunčasta je prva meteoslikovnica koja će imati kazališnu premijeru i to 3. svibnja – na Međunarodni dan Sunca. Tema Sunčaste je Sunce. Što je Sunce, koje su njegove prednosti i mane, pozitivne i negativne strane, a navedene su i preporučene zaštitne mjere kod različitih UV indeksa – pokazatelja opasnosti od UV zračenja na kožu. Sunčastu igraju Mirna Ostrošić  i Igor Baksa, koji je i režirao ovu kazališnu igru.