Premijera predstave Ti si prvi hrabar u KunstTeatru

U petak, 1. listopada u 20 sati u KunstTeatru održat će se premijerna izvedba predstave Ti si prvi hrabar u režiji Ivana Penovića.

Predstava je nastala prema dramskom tekstu Espi Tomičića čija je radnja smještena u malom zagrebačkom kvartu na periferiji grada. Radnja prati tri muška lika kroz čiji se odnos oslikava radnička klasa i odrastanje na ulici, a njihove sitne pljačke i kombinacije pokušaji su izmicanja siromaštvu u generacijskom nizu unutar obitelji. Okruženi emocionalno nedostupnim odraslima i bez podrške šire zajednice i institucija, njih trojica osuđeni su pobrinuti se jedan za drugoga. Zajedničko odrastanje i podrška u prijelaznim godinama (iz adolescencije u odraslu dob) ocrtava se u tekstu kao snažno muško prijateljstvo prožeto emocijama, svađama, podrškom, čuvanjem tajni, ali i kao neraskidiva nit zajedničkog kršenja zakona i, konačne, klasne tranzicije u pokušaju vođenja sređenog života ili barem njegova naslućivanja.

U predstavi glume Pavle Matuško, Toma Medvešek i Bernard Tomić. Predstava je nastala u koprodukciji Umjetničke organizacije Punctum i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.