Premijera predstave Tarzan u Teatru &TD

U srijedu, 19. travnja 2023. u 20 sati u Polukružnoj dvorani Teatra &TD premijerno će biti izvedena predstava Tarzan višestruko nagrađivanog pisca i dramatičara Roka Vilčnika, u režiji Aleksandra Švabića i Dražena Šivaka.

Drama slovenskog autora Roka Vilčnika propituje ono ljudsko i životinjsko u nama. Kroz nesvakidašnji zaplet, ona razotkriva našu eksploataciju drugih, ali i prirode. Tarzana nam na scenu donose Olga Pakalović, Marin Klišmanić i Dražen Šivak.

Nakon nekoliko godina zajedničkog života i zaljubljenosti, parovima često slijedi kriza. No kada je On Tarzan, a Ona Jane, onda ta kriza prerasta njih same. Čovjek odgojen kao majmun, hijena odgojena kao čovjek i čovječica iz visokog društva, u ovoj crnohumornoj drami smješteni su usred nemilosrdne džungle. Njezina ravnoteža im ne dopušta da dobiju ono što očekuju u ostvarenju svojih ciljeva pa na tom putu na površinu izbijaju ljudska pohlepa, zavist i arogancija. Ideja o instinktu i razumu dobiva nove nijanse, a trokut protagonista otkriva međusobne mračne strane.

Izvor: www.itd.sczg.hr; Kulturauzagrebu.hr, 10. travnja 2023.