Premijera predstave Neobične ljubavi inkluzivnog plesnog kolektiva DIVERT

U petak 18. i subotu 19. rujna, u 18 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održati će se premijera predstave za djecu i mlade Neobične ljubavi inkluzivnog plesnog kolektiva DIVERT.

DIVERT je jedinstvena plesna skupina po tome što u svom izvođačkom ansamblu okuplja izvođače sa i bez invaliditeta, do sada je svojim inkluzivnim plesnim predstavama i edukativnim programom dotakla publiku širom Hrvatske i osvojila brojne nagrade.

Neobične ljubavi je predstava u kojoj nizom situacija donosi priče o ljubavi. Izvođačkom se igrom, plesom i pjesmom, raznim referencama iz bajki, pop-kulture i  sjećanjima na djetinjstvo otvaraju prepoznatljivi  odnosi, neki  duhoviti i zabavni, a neki i s „druge strane ljubavi“, oni koje podsjećaju da ljubav liječi, ali ponekad i  boli. Prikazuje nezgrapnu  ljubav iz svijeta lutaka, situaciju iz školskih hodnika i tajnovitu pre-teen zaljubljenost, razigrane odnose među braćom i sestrama i uvijek dinamične među roditeljima i djecom, a tu je i čista dječju ljubav prema svijetu…
Neobične ljubavi dati će odgovore na pitanja što u ovoj predstavi radi Darth Vader, princeza Elsa, Wonder Woman i batmobil, kako je tekla ljubavna priča između tajanstvenih Kikija i Dragane, postoji li uopće obična ljubav ili je svaka, baš svaka ne-obična.

Inkluzivnost ove predstave nalazi se u performativnim, fizičkim i generacijskim raznolikostima izvođačkog ansambla.


© 2022 Kultura u Zagrebu