Premijera predstave Moderna Afrodita u Kazalištu u Močvari

U četvrtak, 11. studenog u 20 sati u Kazalištu u Močvari premijerno će biti izvedena predstava Moderna Afrodita teatra Studio 9. Predstava je ko-autorsko djelo dviju samostalnih umjetnica, glumica Katarine Arbanas i Karmen Sunčane Lovrić.

Autorska predstava Moderna Afrodita crnohumorna je komedija koja progovara o društvenim ulogama, stereotipima, standardima ljepote i uspješnosti, dvojbama, strahovima i predrasudama koje ženama nameću suvremeni način života i sredstva globalne komunikacije, ali i mi žene same jedne drugima. U ovoj predstavi za žene i muškarce, autorice se na komičan način poigravaju idejom tog umjetno stvorenog virtualnog modela moderne žene, koja u svakom trenutku sve može i uspijeva, koja je samostalna i samosvjesna, ali ipak po mjeri i ukusu tradicionalnih patrijarhalnih obrazaca. Ona je istovremeno snažna i nježna, seksi i čedna, emancipirana i submisivna, uspješna poslovna žena, majka i domaćica. Ona je svetica i kurva – žena, majka, kraljica.

Protagonistice ove predstave dvije su, na prvi pogled, potpuno različite žene, koje se slučajno susreću na nevjerojatnom, po izboru svjetskih stručnjaka pomno osmišljenom wellness-programu, koji obećava fantastično preobražavajuće iskustvo te može riješiti sve njihove životne probleme. Spletom okolnosti prisiljene na suradnju, one polako skidaju socijalne maske i otkrivaju svoja prava lica i životne priče, te upravo iz njihovog međusobnog kontakta dolazi do neočekivanog preokreta.

Tko smo ili što smo, sa pozicije povijesno objektiviziranog, muškarcu podređenog slabijeg spola, danas mi žene? Što je to nama zaista „naša borba dala“? Živimo li i dalje u isključivo (doduše vješto ušminkanom) muškom svijetu? Tko je i što je žena ženi danas i mora li žena ženi biti vuk? Predstava će pokušati dati odgovore na navedena pitanja i pri tome publiku natjerati da se smije do suza i plače od smijeha.