Premijera predstave Mala zabava u Teatru &TD

U četvrtak, 7. travnja 2022. s početkom u 20 sati u Teatru &TD održat će se premijera predstave Mala zabava redatelja Vanje Jovanovića i dramaturginje Petre Pleše, u izvođenju Tee Harčević, Zdenke Šustić, Ivana Simon, Luke Knez i Tina Rožman.

Autorski projekt Mala zabava potaknut je ljudskim osjećajem bačenosti u svijet koji je naslijeđen od roditelja. Kom opanci, kom obojci – uglavnom se svede na to kako vam grah padne. Nasljeđe nije uvijek vikendica u Baranji, uglavnom je ono što od nas društvo očekuje. Pitanje je kako i možemo li se uopće nositi s time.

„Dragi svi! Evo mota mi se već neko vrijeme po glavi pa sam odlučio napisati: Zadnjih par mjeseci me nokautiralo… Prije dijagnoze nisam mogao ni zamislit što će mi ovo sve značit i želim vam zahvalit što mi svaki dan dajete razlog da se nečemu nasmijem. Vi ste jedini ljudi koji mi nakon dijagnoze nisu pružili sažaljenje već razumijevanje. Pretpostavljam da ćemo si svi prije ili kasnije presudit, znam da ja hoću, pa bi vas prije toga htio upoznat uživo. Mislio sam organizirat jednu malu zabavu za nas par, na svojoj vikendici u Orlovom Gnijezdu (ne možete umrijet a da ne vidite Baranju). Ja ću riješit alkohol, vi ponesite tko šta hoće jest… Realno nema nikog s kim bih radije proveo zadnju noć života nego s vama…“