Premijera predstave Laku noć, lopovi – dobro jutro, Dublin

U srijedu, 14. listopada, s početkom u 18 sati, u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad održat će se premijera komične predstave Laku noć, lopovi – dobro jutro, Dublin nezavisnog kazališta Kuća smija, u režiji Maria Kovača i u izvedbi Matka Elezovića.

Nakon velikog uspjeha s prethodnom predstavom Profesore, dajte dva,  mladi glumac Matko Elezović postavio je na scenu suvremenu satiru koja se obračunava  s uzrocima koji su doveli do najvećeg egzodusa Hrvata u novijoj hrvatskoj povijesti. Duhovito i direktno  glumac na sceni ironizira korupciju, nepotizam, lopovluk i nesposobnosti političke elite da tome stanu na kraj. Putem šest likova iz naroda, progovara o ljudskim sudbinama na prvi pogled običnih, a na drugi vrlo dovitljivih ljudi koji, kako bi o(p)stali u Lijepoj našoj, ne prezaju od modusa operandi – cilj opravdava sredstvo.

Tako će gledatelji upoznati Lukru, ženu iz malog otočkog sela, čija udruga Jedno dite više organizira tečajeve zavođenja za žene kako bi se poboljšao natalitet na hrvatskim otocima, kao i neobičnog golmana, učenika wunderkinda, zatvorenika koji robija za sve lopove na slobodi te izaslanika Republike Hrvatske kojem se ulizuju svi hrvatski dužnosnici.

Tekst predstave napisao je Matko Elezović senior, režiju potpisuje Mario Kovač, za glazbu je zaslužan Miki Nopling, dok se u kožu svih živopisnih likova uvukao Matko Elezović junior, glumac i umjetnički voditelj Kuće smija.

Repriza premijere održat će se 26. studenog na kazališnim daskama zagrebačke Scene Vidra.