Premijera predstave Kraljevstvo moje (za početnike) u režiji Ivana Gorana Viteza

U petak, 24. srpnja u 21 sat, u atriju Muzeja za umjetnost i obrt, u sklopu programa jedanaestih Ljetnih noći Teatra EXIT održana je premijera predstave Kraljevstvo moje (za početnike) u režiji Ivana Gorana Viteza.

Predstava Kraljevstvo Moje (za početnike) nastala je po tekstu Davida Javerbauma Čin Božji (An Act of God) koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Predstava je originalno postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće. S obzirom na to da forma stand-upa počiva na aktualnosti humornih točki i adaptiranju lokaliteta izvedbe, autorski tim odabrao je kao polazište ovaj tekst jer pruža takvu mogućnost modifikacije i prilagodbe. Ova predstava neće početnički odgovarati na pitanje kokoši i jajeta (zapravo hoće u prvih pet minuta), niti će prokazati postoji li život nakon smrti.

Dramaturg predstave Ivan Penović navodi:

Kraljevstvo moje podsjetit će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije. Da ne spominjemo znanost. Dinosauri. Ma daj molim te.“