Premijera predstave Kako druga polovica voli u Kerempuhu

U nedjelju, 16. travnja 2023. u 20 sati u Satiričkom kazalištu Kerempuh održat će se premijera predstave autora Alana Ayckbourna, u režiji Filipa Detelića. U predstavi glume Filip Detelić, Nataša Kopeč, Mia Anočić-Valentić, Marko Hergešić, Josipa Anković i Matija Šakoronja.

Alan Ayckbourn autor je koji se može pohvaliti osvajanjem najuglednijih kazališnih nagrada te činjenicom da je napisao više od 80 drama koje se izvode ne samo na West Endu i Broadwayu, nego i diljem svijeta. Kako druga polovica voli komad je kojim je osigurao svoju planetarnu popularnost. Na Kerempuhovim će daskama zaživjeti u režiji Filipa Detelića, glumca s izuzetno bogatim scenskim i komediografskim iskustvom. U suvremenom vodvilju, u brzom ritmu i uz upečatljive karaktere, pred gledatrljima će se odviti nevjerojatan niz komičnih obrata i situacija koje će junake voditi u sve dublji kaos iz kojeg će uzalud pokušati izvući živu glavu, propadajući sve dublje u živo blato svojih ljubavnih odabira.

Tri para žive u gotovo identičnim stanovima, što je Ayckbourn iskoristio za specifično poigravanje scenskim prostorom. Postavlja se pitanje koliko smo uopće originalni i neponovljivi ili živimo u strogo utabanim stazama, vrteći se ukrug kao zamorci noću u svojim sumornim kavezima.

Ova priča koja je osvajala publiku gdje god da je igrana, propituje čvrsto zadane društvene norme malograđanskih okvira te njima suprotstavljenu ljubavničku vatru. Mogu li strast i želja opstati u rutini predvidive svakodnevice? Odgovor je da mogu, ali ne nužno prema vlastitom partneru…

Izvor: www.kazalistekerempuh.hr; Kulturauzagrebu.hr, 6. travnja 2023.