Premijera predstave Ježeva kućica u Trešnji

U petak, 8. travnja u 19 sati u Kazalištu Trešnja održat će se premijerna izvedba predstave Ježeva kućica u režiji Helene Petković, nastale prema istoimenoj basni u stihovima Branka Ćopića. u predstavi glume: Silvio Mumelaš, Karla Brbić, Luka Bulović, Matija Čigir, Radovan Ruždjak, Tvrtko Jurić i Hrvoje Barišić.

Predstava prati Ježa koji živi mirno u svijetu šume u kojem obitavaju ludi i igrom zaneseni Svinja, Medo, Sova, Vuk, Lija i Zec. Svi oni se zainteresiraju za Ježa koji od njih odudara jer je samozatajan i jer od njih ne traži ništa, zadovoljan s onime što ima. Drugim životinjama on postaje predmetom čuđenja, postaje im enigma i oni ga prate i slijede u pokušaju da shvate što je to što Jež zna, a što njima izmiče.

Ova adaptacija književnog klasika pažnju obraća ne samo na kanonski narativ već i na razigravanje i razumijevanje bogatog svijeta šumskih likova, razumijevanje njihove pozicije i promatranje centralne figure, Ježa, kroz njihove oči. Što je to zadovoljstvo i kakve veze s tim, u svijetu koji nas uči suprotnom, ima skromnost? Kroz oči Lije, Svinje, Mede, Sove i Zeca ova adaptacija trudi se iznova, iz novog kuta, kroz igru, pjesmu i ples, sagledati odavno upisane vrijednosti. Što ježeva kućica znači danas i kakvu pouku od Ježa hrabrog lovca možemo izvući? Kako u ovom vremenu, bržem i zahtjevnijem no ikad, možemo naučiti biti mirni i zadovoljni? Odgovore potražite u našoj predstavi Ježeva kućica.