Premijera predstave Bokte! Teatra Puna Kuća

U nedjelju, 24. listopada u 20 sati u Histrionskom domu premijerno će biti izvedena komična predstava Bokte!, nastala u produkciji Teatra Puna Kuća i u režiji Vanje Jovanovića. U predstavi glume Marko Cindrić i Svetlana Patafta.

Odnos roditelja i djece u svim životnim fazama tema je mnogih istraživanja, analiza i rasprava. U procesu odrastanja često je teško procijeniti tko se susreće s većim izazovima – roditelji ili djeca – a brojne od njih upravo predstava Bokte! prikazuje na duhovit način. Teatar Puna kuća u suradnji s Udrugom roditelja Korak po korak, nakon uspješne suradnje u realizaciji predstave za mlade Dvije crte plavo koja se izvodi u koprodukciji s Teatrom Exit, donosi novu predstavu koja će nasmijati, ali i navesti na razmišljanje i mlađe i one starije.

Predstava Bokte! tematizira odnos roditelja i djece u razdoblju od rođenja do punoljetnosti te nas podsjeća na brojne situacije u kojima smo se svi mi barem jednom u životu našli. Puno bismo ih puta puno lakše riješili ili se s njima nosili da smo u tim trenucima mogli sagledati i drugu stranu priče, stoga je cilj ovom predstavom osvijestiti i roditelje i djecu o važnosti slušanja i uvažavanja tuđih mišljenja i stavova.

Glavni likovi predstave Bokte! su arheologinja Ana i njezin muž krovopokrivač Boris te njihova djeca blizanci Mala i Mali. Njihovu obiteljsku priču gledatelji doživljavaju kroz prizmu svakog od njih pa tako raščlanjivanjem obiteljskih odnosa kroz različite životne faze mogu vidjeti kako se roditelji nose s odrastanjem svoje djece i kako se ta djeca nose s pritiscima odrastanja i preuzimanja odgovornosti za svoje odluke. Scenom po scenu dolazi se do zaključka kako korijeni sukoba u obiteljima najčešće leže u pretjeranoj potrebi za zaštitom koja tako često rezultira nerazumijevanjem i razdorom među članovima. Kroz komične, svima prepoznatljive, gotovo arhetipske dramske situacije unutar jednog doma publika će imati priliku vidjeti odrastanje iz vizure djece i iz vizure roditelja. Sigurno će se prepoznati u većini situacija, a u najboljem slučaju, prepoznat će pogreške u vlastitim postupcima u okviru svoje obitelji. Upravo zahvaljujući svojoj tematskoj širini predstava je namijenjena i odrasloj i mladoj publici jer smo svi barem jednom u životu bili dio obitelji.