Premijera plesne predstave NNNI

U petak 18. i subotu 19. rujna, u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru održat će se premijera interaktivne plesne predstave NNNI u izvođenju Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS.

Predstava NNNI kroz meditaciju, iluziju i tijelo izvođača propitkuje u kojoj mjeri sve veći stresovi i zahtjevi naše svakodnevnice te naše životne priče i prošlost, često obilježene raznim patnjama i traumama kontroliraju i našu sadašnjost. Propitkuje koliko su unutrašnji mir i radost življenja naši izbori, a koliko stanje uvjetovano svijetom i okolnostima izvan nas.

Postavlja pitanje da li je moguće i u kojoj mjeri uspostaviti emocionalnu harmoniju u svijetu koji nas okružuje gdje laž, licemjerje i korupcija vladaju, gdje smo okruženi ljudima bez empatije, demokratičnosti i morala. Postavlja pitanja i ostaje u njima, otvarajući prostor za publiku da sama krene u odgovore.

Autorica i koreografkinja predstave je Katarina Đurđević, koautorica dr. sc. Dunja Pačirski, umjetnički suradnici su Lucija Šerbedžija, Natalija i Leonardo Krakić, a predstavu izvode plesačice suvremenog plesa i koreografkinje – Adrijana Barbarić Pevek, Andrea Jandrić (ZPA), Petra Valentić (ZPA) i koautorica Dunja Pačirski.