Premijera Kazališta Komedija

Premijera Kazališta Komedija, monodrama koju je postavio i izvodi Filip Sertić a nastala prema svjetskoj uspješnici Patricka Süskinda – Kontrabas, premijerno izvedena 16. listopada u Klubu Kazališta Komedija (Cesarčeva 2), u listopadu na istome mjestu igra i u terminima ponedjeljka i utorka, 23. i 24. listopada u 20 sati.

Kontrabas je gorko slatka poetska monodrama o usamljenom mladom glazbeniku koji živi sam sa svojim kontrabasom. Iako ga njegov instrument obogaćuje i ispunjava, on ga u isti čas opterećuje, živcira i ljuti. U opisu ove neobične simbioze saznajemo mnogo o mladom glazbeniku: o njegovoj ljubavi, razmišljanjima i životnim namjerama.

Kroz nježni humor kojim je protkana ova priča, autor progovara i o mnogim aktualnim temama koje nisu direktno oslovljene: o samoći, nesigurnosti – o izazovima modernog svijeta. 

Süskind majstorski opisuje prostore unutarnjih fantazija i emotivnih previranja svojih likova, pa tako i u Kontrabasu donosi simboličnu priču o osjetljivom, ali nezgrapnim instrumentu koji zapravo opisuje glazbenika – njegovog vlasnika. 

Izvor: www.komedija.hr, Kulturauzagrebu.hr, 21. listopada 2023.