Premijera kazališne trilogije Velika tvornica riječi u Maloj sceni

U četvrtak, 16. prosinca od 17 sati u kazalištu Mala scena bit će praizvedena dramska trilogija Velika tvornica riječi, nastala prema poznatoj istoimenoj slikovnici Agnes de Lestrade.

Predstavu spaja glazbeno, lutkarsko i dramsko kazalište te na nov i inovativan način priča priču o zemlji Velike tvornice riječi u kojoj se riječi moraju kupiti kako bi se izgovorile, a većina riječi, osobito one važne poput volim te, iznimno su skupe.

Kroz tri predstave publika će upoznati Fileasa, Oskara i Silvu te otkriti priču o prijateljstvu, povjerenju, iskrenosti i promjeni. Uz to, predstava govori da se na svaku priču može gledati s različitih stajališta i da svatko od nas ima svoju priču. Posebnost ove nove predstave kazališta Mala scena jest i glazba, koju je na stihove Bruna Margetića napisao mladi skladatelj iz Šibenika Borna Erceg, a koja će publiku natjerati na pjevušenje i duboko je dirnuti.

Veliki adventski kazališni događaj u Maloj sceni bit će nadopunjen i slasnim zalogajima u pauzama između triju priča koje omogućuje Kuhinja mame i Maje, koja skrbi o zdravim i ekološki uzgojenim namirnicama. Predstavu izvode mladi umjetnici predvođeni glumcima Nikolom Radošem i Katarinom Arbanas, uz čije će priče pjevati troje mladih opernih pjevača: Buga Marija Šimić, dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade, Josipa Bilić, dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje mladog umjetnika do 30 godina u operi te Matic Zakošnjek, mladi tenor za kojeg će se tek čuti.

Veliku tvornicu riječi dramatizirao je Bruno Margetić, režirala Morana Dolenc, redateljica nagrađena na ovogodišnjem festivalu Mali Marulić za najbolju predstavu u cjelini, glazbu je skladao već spomenuti Borna Erceg, koji će na praizvedbi uživo i svirati svoje djelo, scenografiju su osmislili Morana i Drago Dolenc, dok je kostimografkinja predstave Dubravka Skvrce. Predstavu je producirala Buga Marija Šimić uz asistenticu produkcije Vanesu Petrac. Predstavu je fotografirao Mirko Cvjetko, a svjetlo oblikovali Domagoj Klasić i Marinko Radočaj.

Ulaznice je moguće kupiti ili rezervirati na internetskim stranicama Male scene: www.mala-scena.hr ili e-mailom na info@mala-scena.hr! U cijenu ulaznice uključen je i catering.