Premijera dramske predstave 64 autorice Tene Štivičić u zagrebačkom HNK-u

U četvrtak, 14. listopada u 19:30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održat će se premijerna izvedba dramske predstave 64 višestruko nagrađivane autorice Tene Štivičić, u režiji Arije Rizvić. U predstavi glume Olga Pakalović u ulozi Eve, Igor Kovač u ulozi Danijela, Alma Prica u ulozi Evine majke Helene, Dragan Despot kao Danijelov tata Oliver, Lana Barić kao Evina prijateljica Bela, Luka Dragić kao susjed Aleks, Livio Badurina u ulozi Doktora i Tesa Litvan u ulozi avatara Lune.

Nakon međunarodnog uspjeha drame Tri zime, praizvedene u National Theatre u Londonu i ovjenčane najprestižnijom nagradom za autorice na području engleskog jezika Susan Smith Blackburn, Tena Štivičić u ovoj drami razotkriva intmu suvremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja. Onih vlastitih, iznevjerenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo. 

Na pragu četrdesetih Eva i Danijel trebali bi biti situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni imaju dijete. 
No, na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, financijske i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da ne uspijevaju dobiti dijete i da se moraju upustiti u proces izvantjelesne oplodnje primora ih da preispitaju i svoju vezu i sebe same i sva svoja uvjerenja.

Situacije u koje ih to dovodi su smiješne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.
64 prizora drama je o ženama i muškarcima, o djeci i roditeljima, o stvarnosti i mašti.