Premijera dječje predstave

U subotu, 2. prosinca u 9:30 sati u Maloj dvorani Lisinski premijerno se prikazuje predstava

Šapice.

Igraju: Katarina Baban i Slavko Sobin

Tekst: Slavko Sobin

Režija: Katarina Baban i Slavko Sobin

Šapice autora Slavka Sobina divna su i poučna priča o važnosti prijateljstva, toleranciji i prihvaćanju drukčijih, namijenjena uzrastu od 3 godine do nižih razreda osnovne škole. Nakon što su kroz slikovnice Šapice osvojile srca tisuća mališana i njihovih roditelja te dok autor priprema čak peti nastavak, vrijeme je da omiljeni likovi Dona i Mrš zažive i na kazališnim daskama.

Kada se jednog dana, pred Božić, na ulici sretnu dva psa – jedan mali, ulični, ničiji i sretan s onim što nema, i jedan kućni, dobro odgojen, nezadovoljan s onim što ima, bit će to početak jednog velikog prijateljstva.

Prijateljstvo, tolerancija i prihvaćanje drukčijih vrijednosti smisao su života ili bi to barem trebali biti. To je ono što će mališani moći naučiti iz ove predstave, a odrasli se prisjetiti, ako su kojim slučajem zaboravili. Kroz igru i pjesmu, glumci Katarina Baban i Slavko Sobin prenijet će sve poruke ove priče prikladne posebno u božićno vrijeme, a koje su je i učinile jednom od najpopularnijih knjiga za djecu u posljednje tri godine.

Izvor: www.lisinski.hr, Kulturauzagrebu.hr, 23. studenog 2023.