Premijera dječje predstave

Nakon svečane premijerne izvedbe za uzvanike u petak, 15. prosinca u 19 sati, premijera predstave Nježni sport nastala prema motivima stripa Ivice Bednjanca, za građanstvo igra se u subotu, 16. prosinca u 18 sati u Dječjem kazalištu Dubrava.

igrana predstava / 6 +

trajanje / 40 minuta

režija / Mario Kovač

dramaturg i autor teksta / Milan Fošner

glume (abecednim redom): Jakov Gavran i  Dino More

Nježni sport je kultni strip Ivice Bednjanca koji je godinama izlazio u Sportskim novostima i drugim publikacijama te je obilježio generacije i generacije čitatelja. Naslovni lik Nježni oličenje je dobrog i naivnog glavnog junaka na tragu vojaka Švejka, Pinokija ili Dudeka koji vjeruje u pravdu i poštenje iako ga sve oko njega demantira. Zaljubljen u sport i uvjeren kako bavljenje njime u svakoj osobi potiče ono najbolje i najzdravije, Nježni slijepo vjeruje svom Šefu i menadžeru koji utjelovljuje tamnu stranu sporta: gramzivu želju za zaradom i pobjedom po svaku cijenu.

Satirički obrađujući njihov međuodnos kroz tri vrlo popularna sporta (atletiku, boks, nogomet), predstavo se želi ukazati kako nešto plemenito i dobro poput bavljenja sportom može, u krivim rukama, postati svoja suprotnost te ukazati mladoj publici kako nikad ne treba vjerovati raznim laskavcima sa sumnjivim obećanjima, nego treba pratiti svoj unutarnji instinkt.

Izvor: www.kazalistedubrava.hr, Kulturauzagrebu.hr, 11. prosinca 2023.